skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W tym przepisie powiem ci, jak usmażyć angielskie pączki z cukrem pudrem. Najpierw zajmijmy się przygotowaniem ciasta. Wbij jajka do głębokiej miski i ubij je mikserem lub trzepaczką.
Krok 2:
Wlej skondensowane mleko do mieszanki jajecznej i dodaj sodę gaszoną octem. Mieszać. Zamiast sody możesz użyć proszku do pieczenia i dodać go bezpośrednio do mąki.
Krok 3:
Wlej przesianą mąkę i zacznij wyrabiać ciasto łyżką bezpośrednio w misce. Gdy masa wystarczająco zgęstnieje, przenosimy ją na powierzchnię roboczą i kontynuujemy ugniatanie rękami. Ciasto powinno dobrze pozostawać w tyle za dłońmi i być dość miękkie. Uformuj kulkę z ciasta, przenieś ją z powrotem do miski, przykryj ręcznikiem kuchennym i odstaw na 20-30 minut, aby odpoczęła.
Krok 4:
Z wypoczętego ciasta tworzymy kiełbasę o średnicy 3 centymetrów. Kroimy go na małe kawałki i zwijamy z nich kulki.
Krok 5:
Wlej olej roślinny do płytkiego rondla i pozwól mu się dobrze rozgrzać. Opuść kulki ciasta i smaż z obu stron na średnim ogniu, aż powstanie ciemnozłoty kolor. Możesz użyć frytkownicy. Wyjmujemy pączki do gotowości i układamy je na ręczniku papierowym, aby wchłonął nadmiar oleju.
Krok 6:
Gotowe pączki układamy na talerzu i posypujemy cukrem pudrem. To danie jest uważane za dość kaloryczne, więc dla tych, którzy są na diecie, nie jest odpowiednie. Chociaż nie każdy może oprzeć się tak pysznemu!
jakie są przepisy kulinarne oparte na skondensowanym mleku! Jest to prawdopodobnie jeden z najbardziej wszechstronnych i najczęściej używanych produktów we współczesnym świecie cukierniczym. Więc powiedziałem ci o innym przepisie na kuchnię angielską, w której używany jest ten uniwersalny produkt. Angielskie pączki z cukrem pudrem można przygotować na wiele sposobów, ale dzięki osobistym próbom i błędom ten przepis wydawał mi się najłatwiejszy i najsmaczniejszy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g