Zamrażanie papryki na zimę w domu

zamrażanie w domu pomaga zimą i poprawia menu. Zamrażamy paprykę! Papryka, mrożona na zimę, daje gospodyniom pachnące gulasze, soczystą pizzę, a także faszerowaną paprykę przez cały rok!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 6 g
27 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby zamrozić paprykę do nadziewania, należy ją umyć, usunąć środek i nasiona, lekko wysuszyć, włożyć do torebek, a następnie do zamrażarki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować paprykę w plasterkach, pokrój ją, włóż do torby i zamroź.

Wskazówka. Jeśli w zamrażarce jest mało miejsca i chcesz zamrozić więcej papryki do nadziewania, nie wkładaj jej do torby, ale zamrażaj partiami na desce lub talerzu. Następnie rozmrozić-papryka stanie się miękka i można je złożyć na pół w płaskie półfabrykaty bez ich łamania. W ten sposób zmieści się ich więcej. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g

Podobne przepisy