zamrażanie w domu pomaga zimą i poprawia menu. Zamrażamy paprykę! Papryka, mrożona na zimę, daje gospodyniom pachnące gulasze, soczystą pizzę, a także faszerowaną paprykę przez cały rok!
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny
14
%
1
g
tłuszcze
0
%
0
g
węglowodany
86
%
6
g
27
kcal
IG:
100
/
0
/
0
gotowanie krok po kroku
Czas gotowania:
5 min
PT5M
Krok 1:
Aby zamrozić paprykę do nadziewania, należy ją umyć, usunąć środek i nasiona, lekko wysuszyć, włożyć do torebek, a następnie do zamrażarki.
Krok 2:
Aby przygotować paprykę w plasterkach, pokrój ją, włóż do torby i zamroź.
Wskazówka. Jeśli w zamrażarce jest mało miejsca i chcesz zamrozić więcej papryki do nadziewania, nie wkładaj jej do torby, ale zamrażaj partiami na desce lub talerzu. Następnie rozmrozić-papryka stanie się miękka i można je złożyć na pół w płaskie półfabrykaty bez ich łamania. W ten sposób zmieści się ich więcej. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy