Lody truskawkowe na kefirze
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Zmiel truskawki blenderem;
2. Dodaj miód, ubij blenderem;
3. Dodaj kefir, ubij wszystko blenderem, aż masa będzie gładka i przewiewna;
4. Gotową masę wlać do foremek lub wlać do kubków, włożyć patyczki i włożyć do zamrażarki na co najmniej 2 godziny;
5. Po 2 godzinach ponownie ubij masę blenderem, powtarzaj kilka razy, aż produkt całkowicie zamarznie.
miłego i chłodnego lata!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g