mrożona mieszanka marchwi i buraków

świeże warzywa na każdy posiłek przez cały rok! Mieszanka marchwi i buraków jest przygotowywana bardzo szybko. Jak miło jest dodać świeże warzywa do obiadu zimą, ponieważ wszystkie witaminy są przechowywane po zamrożeniu. Możesz dodać go do barszczu, mieszanki, marynaty i wielu innych potraw.
LaviniaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 83 % 5 g
24 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 25 min

1. Moczymy wierzchołki przez 15 minut w ciepłej wodzie, a następnie myjemy przez sito pod bieżącą wodą.
2. Pokrój i włóż do rondla, zalej wrzącą wodą. Opróżnij po kilku minutach, pozostaw na sicie. Że szkła nadmiar wilgoci.
3. Układamy w workach i wkładamy do zamrażarki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Liście buraka - 12   kcal/100g
  • Marchewkowe blaty - 35   kcal/100g

Podobne przepisy