Zamrażanie kukurydzy na zimę w kolbie

Przygotuj kawałek lata-kukurydzę słoneczną. I ciesz się nim zimą! Jeśli latem nie będziesz leniwy i zamrozisz złote kolby kukurydzy nasycone słońcem, w chłodne dni będziesz mógł pamiętać upalne dni. A wszystko, czego potrzebujesz, to ugotować kukurydzę i natrzeć solą. Zbieranie kukurydzy na zimę w kolbie jest bardzo proste i zajmuje minimum czasu. Jedynym momentem jest znalezienie wystarczającej ilości miejsca w zamrażarce. No to zaczynamy?
AliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 4 g
tłuszcze 4 % 1 g
węglowodany 82 % 23 g
119 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h

aby zamrozić całą kukurydzę, spróbuj wybrać mniej więcej tej samej wielkości niezbyt duże kolby, najlepiej równe, bez wad.

zapakuj je partiami na jeden napar do plastikowej torby do zamrażania i włóż do zamrażarki lodówki.

zimą pozostaje tylko zdobyć paczkę, pozwolić obrabianemu przedmiotowi trochę rozmrozić i ugotować tak pyszne letnie danie w osolonej wodzie - kukurydzę!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kukurydza polna surowa suszona - 348   kcal/100g
  • Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96   kcal/100g
  • Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83   kcal/100g
  • Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Kukurydza - 119   kcal/100g

Podobne przepisy