zamrażanie kukurydzy na zimę w kolbie
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
aby zamrozić całą kukurydzę, spróbuj wybrać mniej więcej tej samej wielkości niezbyt duże kolby, najlepiej równe, bez wad.
zapakuj je partiami na jeden napar do plastikowej torby do zamrażania i włóż do zamrażarki lodówki.
zimą pozostaje tylko zdobyć paczkę, pozwolić obrabianemu przedmiotowi trochę rozmrozić i ugotować tak pyszne letnie danie w osolonej wodzie - kukurydzę!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g