lody białkowe w blenderze
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
za pomocą blendera zmiksuj mrożonego Banana, twarożek i białko, aż będzie gładkie i kremowe. Umieść powstałą mieszaninę w plastikowym pojemniku i pozostaw ją w zamrażarce na godzinę. Wyjmij pojemnik i ponownie dokładnie zmiel zamrożoną mieszaninę. Włóż pojemnik z powrotem do zamrażarki na kolejną godzinę. Powtarzaj procedurę, aż lody równomiernie zamarzną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Białko - 375 kcal/100g