lody białkowe w blenderze

Przygotuj zdrowe, smaczne i bogate w białko lody! Przepis jest prosty i wymaga tylko 3 składników.
miLiSaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 56 % 18 g
tłuszcze 19 % 6 g
węglowodany 25 % 8 g
158 kcal
IG: 13 / 88 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 4 h 30 min

za pomocą blendera zmiksuj mrożonego Banana, twarożek i białko, aż będzie gładkie i kremowe. Umieść powstałą mieszaninę w plastikowym pojemniku i pozostaw ją w zamrażarce na godzinę. Wyjmij pojemnik i ponownie dokładnie zmiel zamrożoną mieszaninę. Włóż pojemnik z powrotem do zamrażarki na kolejną godzinę. Powtarzaj procedurę, aż lody równomiernie zamarzną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Banany - 89   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Białko - 375   kcal/100g

Podobne przepisy