mrożony deser jagodowy
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
rozmrażaj jagody. Wziąłem agrest, czerwoną i czarną porzeczkę.
przenosimy je do blendera wraz z cukrem.proszek, jogurt, ubij.
Przenieś mieszaninę jagód do pojemnika i włóż do zamrażarki na pięć do dziesięciu godzin.
deser jagodowy układamy w szklankach i dekorujemy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g