mrożony deser jagodowy

pyszny deser rozweseli cię i przypomni o lecie! Szybko, prosto, bez kłopotów, smacznie!!! Trudno wymyślić najlepszy deser w upalny dzień! Bez konserwantów, bez barwników, bez emulgatorów, tylko Natur. produkt!
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 2 g
tłuszcze 49 % 17 g
węglowodany 46 % 16 g
232 kcal
IG: 19 / 0 / 81

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

rozmrażaj jagody. Wziąłem agrest, czerwoną i czarną porzeczkę.
przenosimy je do blendera wraz z cukrem.proszek, jogurt, ubij.
Przenieś mieszaninę jagód do pojemnika i włóż do zamrażarki na pięć do dziesięciu godzin.
deser jagodowy układamy w szklankach i dekorujemy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Winogrona - 65   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy