Zamrażanie porzeczek

nie wiesz, jak najlepiej zamrozić świeże porzeczki? Tu jesteś! Najłatwiejszym sposobem przygotowania zapasów na zimę jest zamrażanie. Mrożone czarne porzeczki można podawać na talerzu (obok miski z bitą śmietaną lub kwaśną śmietaną). Świeże jagody można wkładać do jogurtów lub lodów, przygotowywać z nich kompoty, marmoladę, galaretkę, syrop, pastylkę, Piec z nimi ciasta, ciasta, dekorować ciasta. Ponadto porzeczki są bardzo zdrowe!
NusjaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 92 % 12 g
38 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 d
najpierw wybierz porzeczki, potrzebujemy dojrzałych, dużych i nienaruszonych jagód. Pierwszą i najważniejszą zasadą podczas zamrażania porzeczek jest to, aby nie myć jej przed zamrożeniem! Podczas mycia jagody są zdeformowane z powodu gromadzenia nadmiaru płynu.
bierzemy jeden kilogram czarnej porzeczki, pozbywamy się liści i uszkodzonych jagód, ale nie usuwamy gałązek i ogonów! Obrane jagody układamy na tacy i wkładamy do zamrażarki. Powinien utrzymywać temperaturę od 12 do 19 stopni. Pozostaw jagody na 24 godziny.
w ten sam sposób można zamrozić czerwone porzeczki, absolutnie nie ma różnicy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Porzeczka - 38   kcal/100g

Podobne przepisy

Powiązane i dodatkowe kategorie: