zamrażanie porzeczek
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
najpierw wybierz porzeczki, potrzebujemy dojrzałych, dużych i nienaruszonych jagód. Pierwszą i najważniejszą zasadą podczas zamrażania porzeczek jest to, aby nie myć jej przed zamrożeniem! Podczas mycia jagody są zdeformowane z powodu gromadzenia nadmiaru płynu.
bierzemy jeden kilogram czarnej porzeczki, pozbywamy się liści i uszkodzonych jagód, ale nie usuwamy gałązek i ogonów! Obrane jagody układamy na tacy i wkładamy do zamrażarki. Powinien utrzymywać temperaturę od 12 do 19 stopni. Pozostaw jagody na 24 godziny.
w ten sam sposób można zamrozić czerwone porzeczki, absolutnie nie ma różnicy.
bierzemy jeden kilogram czarnej porzeczki, pozbywamy się liści i uszkodzonych jagód, ale nie usuwamy gałązek i ogonów! Obrane jagody układamy na tacy i wkładamy do zamrażarki. Powinien utrzymywać temperaturę od 12 do 19 stopni. Pozostaw jagody na 24 godziny.
w ten sam sposób można zamrozić czerwone porzeczki, absolutnie nie ma różnicy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Porzeczka - 38 kcal/100g