skład / składniki
metoda gotowania
1. Umyj warzywa.
2. Usuń łodygi z papryki i pomidorów, paprykę należy również oczyścić z nasion. Odetnij skórkę z korzenia imbiru. Obierz czosnek.
3. Pokrój warzywa na duże kawałki. Posiekaj koperek.
4. Złóż czosnek, korzeń imbiru, pieprz do miski blendera (możesz również przejść przez maszynę do mięsa). Rozdrobnić.
5. Włóż wszystko do miski, dodaj koperek.
6. Teraz włóż pomidory do miski blendera i zmiksuj je na puree.
7. Dodaj przecier pomidorowy do pozostałych składników, dobrze wymieszaj.
8. Rozłóż obrabiany przedmiot w foremkach - mogą mieć dowolny rozmiar i kształt. Rozmiar zależy od liczby pomidorów, które lubisz wkładać do barszczu. Oznacza to, że jeden kęs jest przeznaczony do jednego przygotowania barszczu.
9. Umieść kokilki w zamrażarce na noc.
10. Rano wyjmij zamrożony półfabrykat z foremek, włóż do gęstej torby i przechowuj do stałego przechowywania do zimy. Jeśli jednak wygodniej jest przechowywać ten przedmiot w formach, możesz go zostawić. Jedyne, co polecam, to owinąć każdą formę folią spożywczą, aby uniknąć zanieczyszczenia obcymi zapachami.
tak łatwo można przygotować warzywa na zimę :)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g