mrożony SOS barszczowy na zimę

łatwe i proste przygotowanie pachnących warzyw do barszczu na zimę! Spróbuj! Każdego roku takie puste miejsca zajmują swoje miejsce w mojej zamrażarce. I do czego miło jest później, w zimnych porach roku, włożyć do zupy mrożone warzywa, które są prawie nie mniej aromatyczne niż świeże. Cóż, w każdym razie zdecydowanie zdrowsze niż pasta pomidorowa. Ogólnie polecam!
AliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 83 % 5 g
27 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 10 h 25 min

1. Umyj warzywa.
2. Usuń łodygi z papryki i pomidorów, paprykę należy również oczyścić z nasion. Odetnij skórkę z korzenia imbiru. Obierz czosnek.
3. Pokrój warzywa na duże kawałki. Posiekaj koperek.
4. Złóż czosnek, korzeń imbiru, pieprz do miski blendera (możesz również przejść przez maszynę do mięsa). Rozdrobnić.
5. Włóż wszystko do miski, dodaj koperek.
6. Teraz włóż pomidory do miski blendera i zmiksuj je na puree.
7. Dodaj przecier pomidorowy do pozostałych składników, dobrze wymieszaj.
8. Rozłóż obrabiany przedmiot w foremkach - mogą mieć dowolny rozmiar i kształt. Rozmiar zależy od liczby pomidorów, które lubisz wkładać do barszczu. Oznacza to, że jeden kęs jest przeznaczony do jednego przygotowania barszczu.
9. Umieść kokilki w zamrażarce na noc.
10. Rano wyjmij zamrożony półfabrykat z foremek, włóż do gęstej torby i przechowuj do stałego przechowywania do zimy. Jeśli jednak wygodniej jest przechowywać ten przedmiot w formach, możesz go zostawić. Jedyne, co polecam, to owinąć każdą formę folią spożywczą, aby uniknąć zanieczyszczenia obcymi zapachami.

tak łatwo można przygotować warzywa na zimę :)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy