skład / składniki
metoda gotowania
przygotuj wszystkie warzywa. W razie potrzeby umyj, obierz i obierz łodygi.
przygotuj mięso mielone:
1. Ugotuj i drobno posiekaj grzyby i bułgarską paprykę, która jest mielona.
2. Ugotuj ryż.
3. Podczas gotowania grzybów i ryżu zetrzyj marchewki i podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem słonecznikowym przez około trzy minuty.
4. Drobno posiekaj pomidora i dodaj do marchewki, sól.
5. Gdy pomidor wypuści sok, dodaj drobno posiekaną cebulę.
6. Gotuj na wolnym ogniu przez około osiem minut. Dodaj ugotowany ryż, zioła, pieprz. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne dziesięć minut.
7. Mięso mielone jest gotowe, pozwól mu trochę ostygnąć.
napełnij paprykę przygotowaną do nadziewania mielonym mięsem.
Zapakuj faszerowaną paprykę do długotrwałego zamrażania i wyślij do zamrażarki.
nawiasem mówiąc, taki pieprz, wstępnie delikatnie rozmrożony, gotuje się przez około dziesięć minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g