papryka nadziewana warzywami na zimę zamrażanie

szybka i pyszna kolacja w zimie! Zamroź faszerowaną paprykę! Doskonały preparat na zimę, jeśli chcesz przygotować szybki i smaczny obfity obiad dla rodziny. Wszyscy są najedzeni i zadowoleni!
NataAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 3 g
tłuszcze 13 % 3 g
węglowodany 74 % 17 g
103 kcal
IG: 25 / 75 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 45 min

przygotuj wszystkie warzywa. W razie potrzeby umyj, obierz i obierz łodygi.

przygotuj mięso mielone:

1. Ugotuj i drobno posiekaj grzyby i bułgarską paprykę, która jest mielona.
2. Ugotuj ryż.
3. Podczas gotowania grzybów i ryżu zetrzyj marchewki i podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem słonecznikowym przez około trzy minuty.
4. Drobno posiekaj pomidora i dodaj do marchewki, sól.
5. Gdy pomidor wypuści sok, dodaj drobno posiekaną cebulę.
6. Gotuj na wolnym ogniu przez około osiem minut. Dodaj ugotowany ryż, zioła, pieprz. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne dziesięć minut.
7. Mięso mielone jest gotowe, pozwól mu trochę ostygnąć.

napełnij paprykę przygotowaną do nadziewania mielonym mięsem.

Zapakuj faszerowaną paprykę do długotrwałego zamrażania i wyślij do zamrażarki.

nawiasem mówiąc, taki pieprz, wstępnie delikatnie rozmrożony, gotuje się przez około dziesięć minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy