zamrażanie kukurydzy na zimę za pomocą ziaren
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Kukurydza do zamrażania wybierz młodą, mleczną. Oczyszczamy z liści i włókien.
2. Przed zamrożeniem kukurydzę należy umyć i osuszyć ręcznikiem.
3. Za pomocą noża odetnij ziarna kukurydzy z główek kapusty. Wkładamy do torebek do zamrażania.
4. Równomiernie rozprowadzamy ziarna w workach i układamy jeden na drugim worki kukurydzy w zamrażarce do przechowywania.
mrożona kukurydza w zimie będzie w razie potrzeby doskonałą alternatywą dla konserw i marynat. A co najważniejsze-bardziej przydatne. Pyszne posiłki!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g