skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania naleśników jabłkowych w cieście o delikatnym i niepowtarzalnym smaku.
Krok 2:
Aby przygotować ciasto, rozbij jedno jajko kurze do obszernej miski.
Krok 3:
Dodaj sól, dwie łyżki cukru do miski do smaku i wymieszaj.
Krok 4:
Wlej sto pięćdziesiąt mililitrów mleka o temperaturze pokojowej do miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 5:
Przesiać do miski częściami stu dwudziestu gramów mąki i dodać jedną łyżeczkę proszku do pieczenia.
Krok 6:
Dobrze wymieszaj mikserem wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie i uzyskasz ciasto o pożądanej konsystencji.
Krok 7:
Umieść patelnię na kuchence, wlej do niej wymaganą ilość oleju roślinnego i podgrzej.
Krok 8:
Usuń rdzeń i usuń skórkę z pięciu jabłek, a następnie pokrój je w pierścienie o grubości pół centymetra.
Krok 9:
Po trzydziestu minutach wymieszaj ugotowane ciasto jeszcze raz.
Krok 10:
Włóż plasterki jabłka do miski i dobrze owiń je w ugotowanym cieście.
Krok 11:
Rozłóż plasterki jabłka w cieście, smaż na patelni rozgrzanej olejem roślinnym.
Krok 12:
Smażyć na złoty kolor z obu stron, a następnie ułożyć ugotowane placki jabłkowe, aby nadmiar tłuszczu został wchłonięty, na talerzu pokrytym serwetką.
Krok 13:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
polizaj palce! To naprawdę niezapomniane! Apetyczne, rumiane, zawsze przewiewne placki jabłkowe! Ich wyrafinowany karmelowy aromat i niesamowite, świeże nuty owocowe natychmiast podbijają. Sekretny składnik zapewnia puszystość, lekkość ciasta, a soczyste jabłka sprawiają, że smak jest szczególnie delikatny i niepowtarzalny. Rozpieszczaj swoich bliskich i siebie! Po ugotowaniu naleśników jabłkowych w cieście zdziwisz się, jak szybko i prosto przygotowuje się ten pyszny deser, który ma swój pikantny smak. Przepisy na jabłka są tak proste, że opanuje je każda początkująca gospodyni domowa, z powodzeniem urozmaicą menu i wypełnią twoje dni mnóstwem przydatnych witamin.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g