placki deserowe z jabłkami w cieście

szybki deser, który budzi podziw wszystkich! Świetny przepis na szybkie gotowanie delikatnych i rumianych naleśników jabłkowych, które z pewnością przypadną do gustu wielu i mile zaskoczą wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 2 g
tłuszcze 44 % 14 g
węglowodany 50 % 16 g
193 kcal
IG: 38 / 0 / 63

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania naleśników jabłkowych w cieście o delikatnym i niepowtarzalnym smaku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować ciasto, rozbij jedno jajko kurze do obszernej miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj sól, dwie łyżki cukru do miski do smaku i wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej sto pięćdziesiąt mililitrów mleka o temperaturze pokojowej do miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przesiać do miski częściami stu dwudziestu gramów mąki i dodać jedną łyżeczkę proszku do pieczenia.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dobrze wymieszaj mikserem wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie i uzyskasz ciasto o pożądanej konsystencji.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Umieść patelnię na kuchence, wlej do niej wymaganą ilość oleju roślinnego i podgrzej.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Usuń rdzeń i usuń skórkę z pięciu jabłek, a następnie pokrój je w pierścienie o grubości pół centymetra.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po trzydziestu minutach wymieszaj ugotowane ciasto jeszcze raz.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włóż plasterki jabłka do miski i dobrze owiń je w ugotowanym cieście.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż plasterki jabłka w cieście, smaż na patelni rozgrzanej olejem roślinnym.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Smażyć na złoty kolor z obu stron, a następnie ułożyć ugotowane placki jabłkowe, aby nadmiar tłuszczu został wchłonięty, na talerzu pokrytym serwetką.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

polizaj palce! To naprawdę niezapomniane! Apetyczne, rumiane, zawsze przewiewne placki jabłkowe! Ich wyrafinowany karmelowy aromat i niesamowite, świeże nuty owocowe natychmiast podbijają. Sekretny składnik zapewnia puszystość, lekkość ciasta, a soczyste jabłka sprawiają, że smak jest szczególnie delikatny i niepowtarzalny. Rozpieszczaj swoich bliskich i siebie! Po ugotowaniu naleśników jabłkowych w cieście zdziwisz się, jak szybko i prosto przygotowuje się ten pyszny deser, który ma swój pikantny smak. Przepisy na jabłka są tak proste, że opanuje je każda początkująca gospodyni domowa, z powodzeniem urozmaicą menu i wypełnią twoje dni mnóstwem przydatnych witamin.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy