steki na grillu elektrycznym
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
kawałki wołowiny solimy, pieprzymy, smarujemy z obu stron oliwą z oliwek i polewamy sokiem z połowy cytryny. Odstawiamy na 10 minut, a następnie pieczemy na grillu elektrycznym po obu stronach przez 10-12 minut. Zawiń w folię i odstaw na 5-10 minut. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina jest tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Szynka wołowa - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g