steki Strusie

proste, niedrogie, pyszne - łatwe do zobaczenia! Przepis jest szybki w przygotowaniu, a produkty nie są rzadkie.
LidalideczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 59 % 23 g
tłuszcze 8 % 3 g
węglowodany 33 % 13 g
180 kcal
IG: 8 / 0 / 92

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min
opłucz steki i osusz ręcznikiem papierowym. Zetrzyj pieprz ze wszystkich stron. W misce wymieszaj pomarańczową konfiturę z octem i imbirem.
będziemy gotować na grillu. Smażyć przez 7 minut z każdej strony, obracając i polewając pomarańczową kompozycją.
serwujemy. Szybko i smacznie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Konfitura - 295   kcal/100g
  • Mięso strusia - 159   kcal/100g

Podobne przepisy