steki Strusie
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
opłucz steki i osusz ręcznikiem papierowym. Zetrzyj pieprz ze wszystkich stron. W misce wymieszaj pomarańczową konfiturę z octem i imbirem.
będziemy gotować na grillu. Smażyć przez 7 minut z każdej strony, obracając i polewając pomarańczową kompozycją.
serwujemy. Szybko i smacznie.
będziemy gotować na grillu. Smażyć przez 7 minut z każdej strony, obracając i polewając pomarańczową kompozycją.
serwujemy. Szybko i smacznie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Konfitura - 295 kcal/100g
- Mięso strusia - 159 kcal/100g