Zawerton z pita

Zachwyć swoich bliskich przepysznymi bułkami pita! Bułki pita & quot; Zawerton & quot; są przygotowywane szybko i prosto. Nie trzeba ich piec - tylko owinąć. Ale aby bułki były delikatne i soczyste, musisz to zrobić poprawnie.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 10 g
tłuszcze 65 % 28 g
węglowodany 12 % 5 g
314 kcal
IG: 80 / 20 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

przede wszystkim przygotuj chleb pita (w sumie potrzebujesz trzech arkuszy), a do nadzienia potrzebujesz schłodzonych paluszków krabowych, sera, ziół i majonezu, które będą smarować warstwy bułki. Każdy zrobi ser, więc wybierz go według własnego gustu, na przykład wolę twarde odmiany lub stopiony.
następnie obficie posmaruj pierwszy arkusz chleba pita majonezem i zetrzyj na nim ser. Połóż drugi arkusz chleba pita na wierzchu i posmaruj go majonezem. Natrzyj paluszki krabowe, połóż trzeci liść pita, posmaruj, posyp posiekanym koperkiem.
teraz nadszedł czas, aby zwinąć trójwarstwowy nadziewany chleb pita w bułkę. Zrób to ostrożnie, staraj się, aby bułka była gęsta. Gdy będzie gotowy, odetnij nierówne krawędzie z boków (około 5 cm) i pokrój obrabiany przedmiot na dwie połowy. To wszystko - rolki "Zawerton" są gotowe.
bułki można jeść od razu, ale jeśli chcesz, aby chleb pita był dobrze namoczony w majonezie, możesz wstawić "zawijas" do lodówki na kilka godzin.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g

Podobne przepisy