skład / składniki
metoda gotowania
Kuchnia Kubańska to nie tylko wspaniałe jedzenie, które łączy afrykańskie, Hiszpańskie i lokalne tradycje kulinarne. Słynie również z wielu koktajli, których podstawą jest zazwyczaj rum (jest to narodowy napój kubański). Teraz krótko opiszę przepis kulinarny jednego z nich. Przepis na koktajl o nazwie Truskawkowe "Daiquiri" wymyślił inżynier górnictwa Jennigs Cox, Amerykanin, który wściekły na kubańskie upały postanowił wymieszać Rum z kwaśnym sokiem z limonki i wlać kostki lodu do powstałej mieszanki. Jednak napój stał się naprawdę legendarny Ernest Hemingway. Napój jest bardzo popularny z truskawkami. Metoda przygotowania nie różni się oryginalnością, wystarczy umieścić wszystkie składniki tego koktajlu w blenderze i dobrze ubić. Oczywiście napój należy spożywać z lodem. Jest wkładany do blendera bezpośrednio z komponentami. Podawanie tego koktajlu nie jest złe w kieliszku Margarita, który oczywiście trzeba udekorować plasterkiem cytryny. Napój dobrze się pije w upalny letni dzień na wybrzeżu, a teraz możesz to zobaczyć osobiście.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Rum - 75 kcal/100g
- Likier wiśniowy - 299 kcal/100g
- Likier Baileys - 327 kcal/100g
- Likier - 327 kcal/100g
- Syrop cukrowy - 300 kcal/100g
- Sok z limonki - 10 kcal/100g