truskawki puree z cukrem na zimę

Daj rodzinie i przyjaciołom kawałek lata w mroźny zimowy wieczór. Zdrowe i smaczne!
WieruńczykAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 53 g
215 kcal
IG: 6 / 0 / 94

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min
posortuj truskawki i strop drewnianym tłuczkiem w emaliowanych lub szklanych naczyniach. Dodaj drobny cukier i wymieszaj, aby cukier się rozpuścił. Rozłóż powstałą mieszaninę w czystych słoikach, zamknij pokrywki i przechowuj w lodówce.& nbsp;truskawki puree z cukrem na zimę są dobre z herbatą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Truskawka ogrodowa - 32   kcal/100g

Podobne przepisy