skład / składniki
metoda gotowania
przepis, który zwracam uwagę, jest dość prosty, ponieważ nie jest wymagane pieczenie ciasta. Dla mnie jest to szczególnie trudny proces: ciasto okazuje się surowe, a wręcz przeciwnie, pęka.
dlatego ten sposób przygotowania sernika malinowego był dla mnie prawdziwym darem niebios.
rozmrażaj maliny.
namocz żelatynę.
roztop masło.
posiekaj orzechy i ciasteczka w blenderze. Jeśli nie ma blendera, możesz go zmiażdżyć.
zmiażdżone ciasteczka mieszamy z masłem i układamy na dnie i ścianach dzielonej formy, którą następnie wkładamy do lodówki.
rozmrożone maliny zamieniamy w puree za pomocą blendera, a następnie przepuszczamy przez sito.
następnie gotuj puree malinowe do wrzenia, dodaj do niego żelatynę i wymieszaj.
Połącz śmietanę z serem i cukrem pudrem-ubij powstałą masę.
wymieszaj z puree malinowym.
powstałą mieszaninę wlewa się do formy z zamrożonymi ciasteczkami i wkłada do lodówki na 2 godziny.
gotowy sernik malinowy wyjmujemy z formy i dekorujemy świeżymi malinami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Ciasteczka biszkoptowe - 378 kcal/100g