Cukierki Raffaello w domu

pyszne domowe cukierki w zaledwie 15 minut! Poczęstuj się! Dzieci z takich domowych cukierków będą po prostu zachwycone! Są tak delikatne, że rozpływają się w ustach. Możesz podawać na dowolne wakacje jako deser. Łatwe do zrobienia i niesamowite w smaku słodkie, śnieżnobiałe kulki o smaku kokosowym.
KasiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 8 g
tłuszcze 57 % 44 g
węglowodany 32 % 25 g
483 kcal
IG: 36 / 0 / 64

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotujemy zgodnie z listą wszystkich potrzebnych składników, w razie potrzeby możesz dodać wanilię (cukier lub nalewkę). Migdały powinny być obrane. Aby go obrać, moczyć orzechy we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty, spuścić wodę, obrać i lekko wysuszyć, aby migdały nie były mokre.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    100 gramów wiórków kokosowych miesza się z cukrem pudrem i za pomocą młynka do kawy lub blendera zmiel mieszaninę prawie na mąkę (im drobniejsze okruchy, tym delikatniejsze będą cukierki).

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj mascarpone do okruchów kokosowych.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dokładnie wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rękami lekko zwilżonymi w zimnej wodzie formujemy cukierki w kształcie ciastek, wkładamy nakrętkę do każdego ciasta i zwijamy ciastka w postaci kulek o pożądanym rozmiarze - mam średnie, gotowe cukierki obficie zwijamy w wiórki kokosowe ze wszystkich stron.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nasze cukierki są gotowe. Możesz podać do stołu! Smacznego!

cukierki są bardzo smaczne i bardzo delikatne, a także wyglądają po prostu bezbłędnie! Jeśli lubisz te zakupione, na pewno ci się spodobają. Gotują się wystarczająco szybko, ale także szybko i są spożywane. Gotowe cukierki należy przechowywać w lodówce, chociaż na pewno nie zalegają przez długi czas. Przygotowuję je głównie na święta, ale zdarza się, że między świętami rozpieszczam ich tym przysmakiem. Są spożywane natychmiast i natychmiast i tylko w rzadkich przypadkach pozostają na drugi dzień. Staram się gotować więcej, ale wciąż za mało. Bardzo lubię te cukierki, co więcej, jestem z nich po prostu zachwycony! Pamiętam, kiedy pierwszy raz je wypróbowałem, od razu pomyślałem, jak ugotować domowe Raffaello własnymi rękami? Teraz moje marzenie się spełniło, ponieważ znam ten przepis, którym chętnie się z Tobą podzieliłem. Jestem pewien, że docenisz prostotę tego przepisu, a twoi krewni docenią to, co otrzymasz w końcu. Poczęstuj się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Ser mascarpone - 412   kcal/100g
  • Nalewka waniliowa - 250   kcal/100g

Podobne przepisy