skład / składniki
metoda gotowania
przygotowanie takiego ciasta jest bardzo proste:
1. Wlej cukier do rondla, dodaj kakao, wymieszaj.
2. Wlej mleko do mieszanki i umieść rondel na kuchence, na małym ogniu. Podgrzewaj, nie przestając mieszać, aż cukier się rozpuści.
3. Kryształy cukru zniknęły - zdejmij patelnię z pieca. Dodaj pokruszoną czekoladę do mieszanki, aktywnie mieszaj, aż będzie gładka.
4. Teraz musisz całkowicie schłodzić masę czekoladową. Od czasu do czasu należy go mieszać.
5. Ubij miękkie masło, możesz to zrobić za pomocą trzepaczki.
6. Wlewając odrobinę mieszanki czekolady do masła, ubij śmietanę. Nie zapomnij zostawić trochę mieszanki czekolady, aby polać ciasto na wierzch.
7. Posmaruj ciasta waflowe kremem, rozprowadzając je równomiernie na wszystkim. Po tym, jak wszystkie zostaną rozmazane i ułożone jeden na drugim, dobrze dociśnij ciasta na wierzchu.
8. Ciasto polać zarezerwowaną masą czekoladową.
9. Wyślij ciasto do lodówki na noc.
słodkiej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Ciasta waflowe - 341 kcal/100g