gumowate robaki
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
dzięki temu przepisowi będziesz mógł zrobić gumowate robaki z naturalnych produktów, bez dodawania żadnych szkodliwych dla zdrowia substancji.
aby uzyskać gumę do żucia, konieczne jest dokładne przestrzeganie przepisu i odmierzenie wymaganej ilości składników, ponieważ istnieje duże prawdopodobieństwo uzyskania zwykłej galaretki.
żelatynę moczymy wcześniej w zimnej wodzie lub soku przez około 40 minut.
jagody są dokładnie sortowane i myte, a następnie mielone w blenderze lub maszynce do mięsa.
możesz również zmiażdżyć jagody za pomocą tłuczka lub przepuścić przez sito.
dodaj cukier puder do puree jagodowego i wymieszaj.
doprowadź żelatynę do wrzenia i dodaj puree z jagód.
wlej masę powstałą w wyniku gotowania do wstępnie przygotowanych foremek w postaci robaków.
gumowate robaki będą w pełni gotowe za około 6-8 godzin, ale lepiej przedłużyć czas krzepnięcia.
Marmolada jest w pełni gotowa, jeśli stała się gęsta w dotyku.
powstałe marmolady są wyjmowane z foremek i posypywane cukrem pudrem lub cukrem.
aby uzyskać gumę do żucia, konieczne jest dokładne przestrzeganie przepisu i odmierzenie wymaganej ilości składników, ponieważ istnieje duże prawdopodobieństwo uzyskania zwykłej galaretki.
żelatynę moczymy wcześniej w zimnej wodzie lub soku przez około 40 minut.
jagody są dokładnie sortowane i myte, a następnie mielone w blenderze lub maszynce do mięsa.
możesz również zmiażdżyć jagody za pomocą tłuczka lub przepuścić przez sito.
dodaj cukier puder do puree jagodowego i wymieszaj.
doprowadź żelatynę do wrzenia i dodaj puree z jagód.
wlej masę powstałą w wyniku gotowania do wstępnie przygotowanych foremek w postaci robaków.
gumowate robaki będą w pełni gotowe za około 6-8 godzin, ale lepiej przedłużyć czas krzepnięcia.
Marmolada jest w pełni gotowa, jeśli stała się gęsta w dotyku.
powstałe marmolady są wyjmowane z foremek i posypywane cukrem pudrem lub cukrem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g