gumowate robaki

smaczna i zabawna uczta w domu? Łatwe! Łatwość przygotowania Myślę, że wszyscy uwielbiają gumowate robaki, które można znaleźć w każdym sklepie.
SashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 8 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 85 % 45 g
202 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 8 h
dzięki temu przepisowi będziesz mógł zrobić gumowate robaki z naturalnych produktów, bez dodawania żadnych szkodliwych dla zdrowia substancji.
aby uzyskać gumę do żucia, konieczne jest dokładne przestrzeganie przepisu i odmierzenie wymaganej ilości składników, ponieważ istnieje duże prawdopodobieństwo uzyskania zwykłej galaretki.
żelatynę moczymy wcześniej w zimnej wodzie lub soku przez około 40 minut.
jagody są dokładnie sortowane i myte, a następnie mielone w blenderze lub maszynce do mięsa.
możesz również zmiażdżyć jagody za pomocą tłuczka lub przepuścić przez sito.
dodaj cukier puder do puree jagodowego i wymieszaj.
doprowadź żelatynę do wrzenia i dodaj puree z jagód.
wlej masę powstałą w wyniku gotowania do wstępnie przygotowanych foremek w postaci robaków.
gumowate robaki będą w pełni gotowe za około 6-8 godzin, ale lepiej przedłużyć czas krzepnięcia.
Marmolada jest w pełni gotowa, jeśli stała się gęsta w dotyku.
powstałe marmolady są wyjmowane z foremek i posypywane cukrem pudrem lub cukrem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy