skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ugotowałem ten przepis po raz pierwszy, więc podarowałem mu tylko jedną czwartą małego arbuza.
Krok 2:
Najpierw wyciśnij sok z połowy limonki (lub cytryny, ale limonka smakuje lepiej) i wymieszaj z granulowanym cukrem. Jeśli nie jesteś zbyt leniwy, aby się bawić, możesz nawet podgrzać, aby uzyskać syrop, a następnie ostudzić-ale już chciałem być zimny!... Krótko mówiąc, bez syropowania wszystko jest w porządku.
Krok 3:
Wytnij miąższ z arbuza i usuń pestki, jeśli takie istnieją. Nie zbliżamy się do skórki, bierzemy tylko słodycze.
Krok 4:
Miąższ arbuza należy zmielić blenderem lub kombajnem.
Krok 5:
Następnie wymieszaj go z cukrem cytrusowym & quot; słodzikiem & quot; i odpowiednio wymieszaj łyżką. Jeśli masz możliwość dostatecznego powiększenia zdjęcia, widoczne są podziały miarowe na patelni-okazuje się, że około 600 ml.
Krok 6:
Podawaj z odrobiną lodu i gałązką mięty do każdej szklanki.
świeże są znane jako zimne napoje z lodem. Wydawałoby się, jak zrobić świeży arbuz?! Jest już wodnisty, a smak tej gigantycznej jagody nie jest zbyt bogaty. Dodaj lód do soku z arbuza - i ryzykujesz, że dostaniesz trochę słodkiej wody.
dlatego, jeśli naprawdę chcesz skosztować arbuzowego Fresha, musisz być przebiegły: po pierwsze, wprowadź tam cukier (aby nie był wcale słodki), po drugie-sok z limonki (aby odświeżyć i zintensyfikować smak), a po trzecie - gałązkę mięty, aby nie trzeba było zbyt dużo lodu, a świeżość była.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Arbuz - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Lód - 0 kcal/100g
- Sok z limonki - 10 kcal/100g