świeży arbuz w blenderze

Czy można zrobić świeży arbuz? Oto jego mały sekret!.. Tak, rozumiem, że w upale nie jest pożądane picie napojów z lodem... Ale czasami, zgadzam się, chcę!!! A co, jeśli jest lód i nie ma nic poza arbuzem z owoców jagodowych? Cóż, tutaj... okazało się, że możesz zrobić świeży arbuz. Byłem mile zaskoczony: okazało się łatwe, ale interesujące.
MagnagoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 91 % 10 g
40 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ugotowałem ten przepis po raz pierwszy, więc podarowałem mu tylko jedną czwartą małego arbuza.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw wyciśnij sok z połowy limonki (lub cytryny, ale limonka smakuje lepiej) i wymieszaj z granulowanym cukrem. Jeśli nie jesteś zbyt leniwy, aby się bawić, możesz nawet podgrzać, aby uzyskać syrop, a następnie ostudzić-ale już chciałem być zimny!... Krótko mówiąc, bez syropowania wszystko jest w porządku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wytnij miąższ z arbuza i usuń pestki, jeśli takie istnieją. Nie zbliżamy się do skórki, bierzemy tylko słodycze.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Miąższ arbuza należy zmielić blenderem lub kombajnem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie wymieszaj go z cukrem cytrusowym & quot; słodzikiem & quot; i odpowiednio wymieszaj łyżką. Jeśli masz możliwość dostatecznego powiększenia zdjęcia, widoczne są podziały miarowe na patelni-okazuje się, że około 600 ml.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Podawaj z odrobiną lodu i gałązką mięty do każdej szklanki.

świeże są znane jako zimne napoje z lodem. Wydawałoby się, jak zrobić świeży arbuz?! Jest już wodnisty, a smak tej gigantycznej jagody nie jest zbyt bogaty. Dodaj lód do soku z arbuza - i ryzykujesz, że dostaniesz trochę słodkiej wody.
dlatego, jeśli naprawdę chcesz skosztować arbuzowego Fresha, musisz być przebiegły: po pierwsze, wprowadź tam cukier (aby nie był wcale słodki), po drugie-sok z limonki (aby odświeżyć i zintensyfikować smak), a po trzecie - gałązkę mięty, aby nie trzeba było zbyt dużo lodu, a świeżość była.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Arbuz - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Lód - 0   kcal/100g
  • Sok z limonki - 10   kcal/100g

Podobne przepisy