koktajl warzywny
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
Nie dalej niż wczoraj postanowiłem zrobić koktajl warzywny, który można spożywać z każdym posiłkiem. Teraz podzielę się z Wami tym przepisem kulinarnym. Przygotowujemy koktajl warzywny, wkładając wszystkie nasze warzywa do lodówki. Robimy to, aby nasz koktajl był natychmiast zimny. Po około 3-4 godzinach, gdy owoce są dobrze schłodzone, wyjmujemy je z lodówki, dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i suszymy ręcznikiem papierowym. Teraz bierzemy czosnek, dobrze go obieramy, myjemy, a także suszymy. Teraz wyjmujemy sokowirówkę, przygotowujemy ją i przepuszczamy przez nią wszystkie nasze przygotowane składniki. W razie potrzeby możemy przecedzić powstały sok z miąższem przez gazę. Następnie wkładamy nasz koktajl do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie wlej koktajl do szklanek i podawaj ze słomkami. W razie potrzeby możesz dodać lód do kubków i udekorować ogórkiem lub limonką. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Sok z limonki - 10 kcal/100g