koktajl warzywny

idealnie pasuje do każdego jedzenia i jest bardzo zdrowy!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 4 g
25 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 7 h 15 min
Nie dalej niż wczoraj postanowiłem zrobić koktajl warzywny, który można spożywać z każdym posiłkiem. Teraz podzielę się z Wami tym przepisem kulinarnym. Przygotowujemy koktajl warzywny, wkładając wszystkie nasze warzywa do lodówki. Robimy to, aby nasz koktajl był natychmiast zimny. Po około 3-4 godzinach, gdy owoce są dobrze schłodzone, wyjmujemy je z lodówki, dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i suszymy ręcznikiem papierowym. Teraz bierzemy czosnek, dobrze go obieramy, myjemy, a także suszymy. Teraz wyjmujemy sokowirówkę, przygotowujemy ją i przepuszczamy przez nią wszystkie nasze przygotowane składniki. W razie potrzeby możemy przecedzić powstały sok z miąższem przez gazę. Następnie wkładamy nasz koktajl do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie wlej koktajl do szklanek i podawaj ze słomkami. W razie potrzeby możesz dodać lód do kubków i udekorować ogórkiem lub limonką. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Sok z limonki - 10   kcal/100g

Podobne przepisy