skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Weź ciemną czekoladę, bez żadnych dodatków. Przygotowujemy również pozostałe produkty z listy.
Krok 2:

Zaczynamy więc od dokładnego umycia smalcu o niskiej zawartości soli.
Krok 3:

Następnie wysuszyć ręcznikiem papierowym.
Krok 4:

Następnie pokrój przygotowany smalec na cienkie plasterki o grubości około 0,2-0,4 milimetra.
Krok 5:

Teraz rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Aby to zrobić, umieść tabliczkę czekolady połamaną na kawałki w małej żelaznej misce, którą wkładamy do żelaznej miski o większej średnicy lub garnka z wodą. Wykonujemy średni ogień i czekamy na podgrzanie wody w dolnej misce. Zaraz potem czekolada zacznie się topić. Nie zapomnij stale mieszać powstałej masy. Czekoladę można również stopić w kuchence mikrofalowej, co jest znacznie szybsze i łatwiejsze.
Krok 6:

Wymieszaj luźne składniki w misce: kardamon, mieloną czarną i czerwoną paprykę. Wszystkie składniki powinny być równomiernie rozłożone między sobą.
Krok 7:

Teraz bierzemy przygotowane wcześniej plastry smalcu i obtaczamy je w odpowiedniej ilości posypki.
Krok 8:

Następnie zanurz smalec w roztopionej czekoladzie.
Krok 9:

Półfabrykaty układamy naprzemiennie na folii, którą lepiej umieścić na płycie kuchennej lub blasze do pieczenia.
Krok 10:

Wysyłamy nasz smakołyk na noc do zamrażarki.
Krok 11:

Rano możesz już spróbować słodyczy.
Krok 12:

Smacznego!
oto takie oryginalne cukierki, które mamy z Tobą. Smakują nietypowo, ale bardzo mi się podobały. Ze względu na to, że przyprawy są dodawane do masy czekoladowej, okazuje się, że jest to opcja z przekąskami. Zrobiłem to danie po raz pierwszy, teraz będę gotować częściej. Moja przyjaciółka podzieliła się wskazówkami, jak zrobić smalec w czekoladzie z kilkoma dodatkami. Dodaje więc imbir (1/3 łyżeczki) i szczyptę gałki muszkatołowej do czekolady - zgodnie z proporcjami wskazanymi w przepisie. W niektórych restauracjach to danie jest podawane na deser, wyobrażam sobie, ile to kosztuje! Niezależnie od tego, czy sam robisz smalec w czekoladzie, Proces jest interesujący i możesz dobrze zaoszczędzić pieniądze.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Kardamon - 311 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g


