galaretka rabarbarowa

Piękny, gaszący pragnienie napój z zazdrość z przyjemną kwaskowatością. prostota i dostępność Kiedy to duże zioło zaczyna dojrzewać, otwiera się świetna okazja do przygotowania wielu potraw z jego użyciem. Dżem, kompot, kandyzowane owoce, galaretka, a to nie wszystkie potrawy z rabarbarem. Pod względem nasycenia witamin rabarbar nie jest gorszy niż jabłka, aw niektórych pozycjach jest lepszy. Galaretka rabarbarowa jest potrzebna w letnie upały. Piękny, gaszący pragnienie smak z przyjemną kwaskowatością.
kontatyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 67 % 2 g
11 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Cukier, skrobia i rabarbar

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rabarbar czyści i kroi

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlewam wodę i gotuję

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Hoduję skrobię z wodą

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlewam do galaretki, dodaję cukier

  6. Krok 6:

    Krok 6.
rabarbar myjemy, obieramy, kroimy na kawałki. Napełnij zimną wodą, gotuj przez 40-50 minut. Kiedy zobaczysz, że rabarbar zaczyna się gotować, dodaj skrobię rozcieńczoną w niewielkiej ilości zimnej wody. Następnie dodaj cukier do smaku. Ciągle mieszaj galaretkę rabarbarową, aby zapobiec tworzeniu się grudek. Gdy galaretka zgęstnieje, zdejmij z ognia. Z galaretką rabarbarową można jeść różne zboża, szczególnie lubią to dzieci. Jako osobne danie podawaj schłodzoną galaretkę rabarbarową.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Rabarbar - 13   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Skrobia ziemniaczana - 300   kcal/100g

Podobne przepisy