& nbsp;kolejna pozytywna właściwość & ndash; poprawa metabolizmu, dlatego jest świetnym pomocnikiem dla każdego, kto chce zrzucić zbędne kilogramy. Zbiera się go latem, potrawy z nim należą do kategorii sezonowej. Ta roślina ma niesamowitą jakość. Nie można go całkowicie spożywać. Możesz gotować jedzenie tylko z łodygi, ale jego liście są uważane za trujące i nie nadają się do jedzenia. Do gotowania warto wybrać mocną i elastyczną podstawę.
rabarbar najczęściej występuje w przepisach z tymi pięcioma produktami:
jego grubość powinna wynosić około 2,5 cm, aby poprawić smak, dokładnie opłucz łodygi, odetnij od nich kilka centymetrów od dołu, usuwając włókna rozciągające się za nożem. Tradycyjnie przepisy na dania z rabarbarem można znaleźć w dziale z deserami i ciastami. Chodzi o to, że zioło ma kwaśno-pikantny smak, nieco przypominający połączenie jabłka i truskawek. Doskonale uzupełni wypieki różnymi jagodami, owocami. W razie potrzeby dodaj cynamon, wanilię i inne przyprawy. Dzięki temu kreacja kulinarna stanie się bardziej oryginalna i interesująca.