Roladki z makreli z rabarbarem

niezwykły smak i wygląd tego jedzenia nie pozostawi absolutnie nikogo obojętnym!
VendettaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 56 % 9 g
tłuszcze 19 % 3 g
węglowodany 25 % 4 g
81 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

to kulinarny przepis na oryginalne irlandzkie jedzenie. Bardzo niezwykły smak i wygląd tego jedzenia nie pozostawi nikogo obojętnym! Miłośnicy owoców morza, smakosze i miłośnicy niezwykłych kombinacji i ciekawych sosów-tutaj!

na początek bierzemy rabarbar, dokładnie go myjemy, myjemy i kroimy na krótkie korzenie. Następnie obierz i drobno posiekaj cebulę. Wlej trochę oleju na patelnię i smaż cebulę, aż będzie przezroczysta. Dodaj rabarbar, sól, pieprz i smaż przez około 5 minut, aż będzie miękki. Następnie dodaj bułkę tartą i wszystko wymieszaj.

umyj filet z makreli, Wyczyść łuski (jeśli to konieczne), pokrój na porcje. Następnie układamy go na desce skórą do dołu i kładziemy nadzienie na wierzchu. Krawędzie należy pozostawić wolne. Filet zwijamy rolkami. Roladki układamy na blasze do pieczenia uprzednio nasmarowanej olejem (lub innym naczyniu żaroodpornym) i pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze około 200 stopni.

podczas pieczenia ryby robimy sos. Przygotowujemy składniki: rabarbar umyć i obrać, cytrynę dokładnie umyć, obrać skórkę i drobno posiekać. Rabarbar, skórkę i cukier wkładamy do rondla, dodajemy 2 łyżki wody i gotujemy na wolnym ogniu przez około 10 minut, aż będą miękkie. Następnie przenosimy masę do blendera i robimy puree. Jeśli nie ma blendera, możesz przetrzeć przez sito. Bułki makreli z rabarbarem są gotowe! Podawać na zimno lub na gorąco z sosem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Rabarbar - 13   kcal/100g
  • Makrela - 113   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy