skład / składniki
metoda gotowania
to kulinarny przepis na oryginalne irlandzkie jedzenie. Bardzo niezwykły smak i wygląd tego jedzenia nie pozostawi nikogo obojętnym! Miłośnicy owoców morza, smakosze i miłośnicy niezwykłych kombinacji i ciekawych sosów-tutaj!
na początek bierzemy rabarbar, dokładnie go myjemy, myjemy i kroimy na krótkie korzenie. Następnie obierz i drobno posiekaj cebulę. Wlej trochę oleju na patelnię i smaż cebulę, aż będzie przezroczysta. Dodaj rabarbar, sól, pieprz i smaż przez około 5 minut, aż będzie miękki. Następnie dodaj bułkę tartą i wszystko wymieszaj.
umyj filet z makreli, Wyczyść łuski (jeśli to konieczne), pokrój na porcje. Następnie układamy go na desce skórą do dołu i kładziemy nadzienie na wierzchu. Krawędzie należy pozostawić wolne. Filet zwijamy rolkami. Roladki układamy na blasze do pieczenia uprzednio nasmarowanej olejem (lub innym naczyniu żaroodpornym) i pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze około 200 stopni.
podczas pieczenia ryby robimy sos. Przygotowujemy składniki: rabarbar umyć i obrać, cytrynę dokładnie umyć, obrać skórkę i drobno posiekać. Rabarbar, skórkę i cukier wkładamy do rondla, dodajemy 2 łyżki wody i gotujemy na wolnym ogniu przez około 10 minut, aż będą miękkie. Następnie przenosimy masę do blendera i robimy puree. Jeśli nie ma blendera, możesz przetrzeć przez sito. Bułki makreli z rabarbarem są gotowe! Podawać na zimno lub na gorąco z sosem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rabarbar - 13 kcal/100g
- Makrela - 113 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g