skład / składniki
metoda gotowania
przeczytałam ten przepis na estońskie ciasteczka w jakiejś książce. Bardzo podobał mi się obraz. Ciasteczka wyglądały pięknie, a jednocześnie bardzo smaczne. Takie ciasteczka można przygotować na wakacje, a także dla dzieci w dni powszednie. Ich elegancki wygląd nie pozostawi obojętnym ani jednej osoby.
ciasteczka Piparcook są przygotowywane w następujący sposób:
weź margarynę do pieczenia i ubij ją. Następnie dodaj do niego Amon i sodę, które przed dodaniem należy rozcieńczyć w wodzie. Następnie włóż cynamon, pieprz, Karmadon, imbir, ulubiony składnik i gałkę muszkatołową, spalony cukier. Wszystko dobrze wymieszaj. Dodaj mąkę i zagnieść ciasto. stół do spania jest warstwą, której grubość wynosi 3 mm. Wytnij z niego wszelkiego rodzaju kształty. Możesz użyć specjalnych form. Umieść je na zwilżonej blasze do pieczenia. Piec ciasteczka Piparcook w temperaturze 220 stopni. Po zakończeniu ciasteczek wyjmij je z piekarnika, ostudź trochę i pomaluj białkami, które wcześniej ubij cukrem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Kardamon - 311 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g