ciasto z rabarbarem i jabłkami

zafunduj sobie ciasto rabarbarowo-jabłkowe-jest pyszne, proste, szybkie. A & quot; mimochodem & quot; bo tutaj wiele się robi dyskretnie i mimochodem.Kiedy mimochodem kupiłem ciasto.Potem, biegnąc obok lodówki, wyjąłem go z zamrażarki i rzuciłem na stół. Biegnąc ponownie obok tej samej lodówki, dostałem zamrożenie rabarbaru.Jeszcze raz zaglądając do kuchni zaczęła gotować. A wszystko to było w dniu,w którym w domu nie było słodyczy, ale naprawdę chciałem zafundować sobie coś na herbatę.
TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 3 g
tłuszcze 25 % 8 g
węglowodany 66 % 21 g
167 kcal
IG: 19 / 76 / 5

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Będziemy potrzebować ciasta-mam zakupione, rabarbar-mam zamrożenie,ale możesz być świeży ,jabłko jest lepsze słodkie,masło, mąka i cukier granulowany, jak chcesz. Przepraszam go i garść mąki i zapomniałam zrobić zdjęcie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    I tak mamy rozmrożone ciasto, rabarbar też. Zrobiliśmy to mimochodem - - - z lodówki i na stół.(rabarbar w misce).Więc rozwałkowałem warstwę ciasta, robię to bezpośrednio na stole posypanym mąką, rzuciłem rozwałkowaną warstwę na natłuszczoną blachę do pieczenia i położyłem rabarbar na 1/2 części.Wcześniej trochę go wycisnąłem.A teraz do woli ....posypane cukrem granulowanym.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie usuwamy środek jabłka i kroimy na dowolne kawałki,od razu kroiłam rabarbar .Jest na 1/2 ciasta.Powstała warstwa rabarbaru i warstwa jabłek.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz przykryj nadzienie wolną 1/2 ciasta. I ściśnij krawędzie.Po prostu podziwiam tych ,którzy potrafią to robić pięknie - nie jest mi to dane.Wierzch smaruję pozostałym masłem i (jestem słodka) posypuję cukrem pudrem. I wysyłam blachę do nagrzanego piekarnika .mam gdzieś 180 stopni i potrzebuję 20 minut, ale!!! to (czas) zależy od twojego piekarnika.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po 20 minutach próbuję gotowości.Gotowe!!!! Wyjmuję i przenoszę na ręcznik, który leży na drewnianej desce do krojenia. Następnie zawijam ciasto. Mam do tego specjalnie przydzielony jeden ręcznik ,ponieważ po takiej procedurze pozostają tłuste plamy.I źle się myją.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    A następnie rozpakuj, pokrój i ciesz się ciastem z herbatą.....lub mlekiem.Smacznego dla wszystkich!!

aby zaoszczędzić pieniądze, możesz zastąpić masło margaryną. Możesz też wziąć ilość rabarbaru i jabłek na oko. Ale powinno być więcej jabłek niż rabarbaru.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Maślane wypieki - 300   kcal/100g
  • Rożki maślane z mąki pszennej - 347   kcal/100g
  • Babeczka zwyczajna - 288   kcal/100g
  • Muffin z powidłami - 287   kcal/100g
  • Ciasto maślane - 304   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Rabarbar - 13   kcal/100g

Podobne przepisy