ser oszklony waniliowy
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
Połącz twaróg z cukrem pudrem, dodaj wanilię, zmiękczone masło, mieszaj masę widelcem ,aż będzie gładka (lepiej nie używać blendera, w przeciwnym razie masa może stać się zbyt rzadka).
połóż twaróg łyżką na powierzchni roboczej, widelcem wykonaj 2 rowki z przegrodą na środku. Wypełnij jedną bruzdę gotowanym skondensowanym mlekiem, drugą zwykłą. Na wierzch dodaj trochę twarogu, aby zamknąć ser.
czekoladę rozpuść w kuchence mikrofalowej i przykryj serem, a następnie wyślij do zamrażarki na 40-60 minut.
Przynieś smakołyk i zaproś rodzinę do stołu.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal / 100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g