banany w czekoladzie posypane orzechami i płatkami kokosowymi

szybki, smaczny, piękny - świetny deser na każdą okazję. Bardzo smaczny i szybki przepis!
momscookingAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 5 g
tłuszcze 33 % 17 g
węglowodany 58 % 30 g
288 kcal
IG: 3 / 43 / 53

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Pokrój banany
2. Zanurz w czekoladzie
3. Posyp orzechami
4. Wyślij do zamrażarki na 1 godzinę

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Surowy orzech Kalifornijski - 629   kcal/100g
  • Pistacje - 638   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g

Podobne przepisy