czekoladowy krówki
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
połam czekoladę na kawałki i rozpuść razem z masłem i skondensowanym mlekiem, aż będzie gładka. Dodaj sól.
posiekaj orzechy i dodaj do masy czekoladowej. Wymieszać.
nasmaruj formę olejem i włóż do niej Knot. Włóż do zamrażarki na co najmniej 30 minut.
pokrój gotowego krówka na kawałki i podawaj.
Przechowywać w zamrażarce.
posiekaj orzechy i dodaj do masy czekoladowej. Wymieszać.
nasmaruj formę olejem i włóż do niej Knot. Włóż do zamrażarki na co najmniej 30 minut.
pokrój gotowego krówka na kawałki i podawaj.
Przechowywać w zamrażarce.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g