skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. I formy, w których zrobimy omlet. Mogą to być małe formy ceramiczne, kokotniki, ramekiny.
Krok 2:
Włóż 1 łyżeczkę masła do miski.
Krok 3:
Rozpuść w kuchence mikrofalowej przez 2-3 sekundy.
Krok 4:
Wbijamy jedno jajko, solimy do smaku i ubijamy widelcem.
Krok 5:
Następnie dodaj mleko i wymieszaj wszystko widelcem.
Krok 6:
Dodaj starty ser, wymieszaj.
Krok 7:
Szynkę (kiełbasę, gotowane mięso - co jeść) kroimy w kostkę.
Krok 8:
Dodaj do naszej mieszanki i wymieszaj.
Krok 9:
Pokrój kawałek bochenka w kostkę - potrzebujemy go do gęstości omletu.
Krok 10:
Wszystko dodajemy do naszej mieszanki omletów, mieszamy, wkładamy również pietruszkę.
Krok 11:
Wlewamy & quot; ciasto omletowe & quot; do formy, nie trzeba smarować, mamy olej w składzie. Wkładamy do kuchenki mikrofalowej i włączamy (przy pełnej mocy mam 800 W, patrz na moje kuchenki mikrofalowe) na 4 minuty.
Krok 12:
Oto nasz gotowy omlet. Pachnie niesamowicie))))
Krok 13:
Możesz podawać w foremkach lub możesz ostrożnie chodzić nożem wzdłuż & quot; ścian", odwrócić na talerz - i szybkie śniadanie jest gotowe!
Krok 14:
Delikatny, aromatyczny i co ważne-satysfakcjonujący! W razie potrzeby możesz dodać pomidora do omletu, ale mi się to nie podobało) ale jak mówią-każdy ma inny smak))
Krok 15:
Tak wygląda omlet w przekroju-jednocześnie bujny i miękki) Smacznego! Niech poranek będzie dobry!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g