Szybki omlet w kuchence mikrofalowej z szynką i serem

Przygotuj pyszne i satysfakcjonujące śniadanie w zaledwie 5 minut! Masz 10 minut na śniadanie rano? Myślisz, co byłoby pyszne?)) Kilka prostych składników, 5 minut czasu - i aromatyczne śniadanie na stole! Zaczynajmy?)) Gotowałem 3 porcje, więc wziąłem trzy razy więcej produktów))
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 10 g
tłuszcze 45 % 14 g
węglowodany 23 % 7 g
178 kcal
IG: 25 / 0 / 75

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 7 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. I formy, w których zrobimy omlet. Mogą to być małe formy ceramiczne, kokotniki, ramekiny.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż 1 łyżeczkę masła do miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozpuść w kuchence mikrofalowej przez 2-3 sekundy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wbijamy jedno jajko, solimy do smaku i ubijamy widelcem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie dodaj mleko i wymieszaj wszystko widelcem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj starty ser, wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Szynkę (kiełbasę, gotowane mięso - co jeść) kroimy w kostkę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj do naszej mieszanki i wymieszaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pokrój kawałek bochenka w kostkę - potrzebujemy go do gęstości omletu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wszystko dodajemy do naszej mieszanki omletów, mieszamy, wkładamy również pietruszkę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wlewamy & quot; ciasto omletowe & quot; do formy, nie trzeba smarować, mamy olej w składzie. Wkładamy do kuchenki mikrofalowej i włączamy (przy pełnej mocy mam 800 W, patrz na moje kuchenki mikrofalowe) na 4 minuty.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Oto nasz gotowy omlet. Pachnie niesamowicie))))

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Możesz podawać w foremkach lub możesz ostrożnie chodzić nożem wzdłuż & quot; ścian", odwrócić na talerz - i szybkie śniadanie jest gotowe!

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Delikatny, aromatyczny i co ważne-satysfakcjonujący! W razie potrzeby możesz dodać pomidora do omletu, ale mi się to nie podobało) ale jak mówią-każdy ma inny smak))

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Tak wygląda omlet w przekroju-jednocześnie bujny i miękki) Smacznego! Niech poranek będzie dobry!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy