prosty lukier cukrowy do piernika

słodki lukier z cytrynowym posmakiem. Glazura jest dobrze nakładana pędzlem i szybko twardnieje.
Tatiana EAOAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 79 g
298 kcal
IG: 18 / 0 / 82

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Dokładnie wymieszaj cukier puder i skrobię. Upewnij się, że nie ma grudek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Stopniowo wlewaj roztwór kwasu cytrynowego. Powinieneś uzyskać lepką masę, która powoli spływa z łyżki lub pędzla.

zamiast roztworu kwasu możesz wziąć sok z cytryny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Skrobia kukurydziana - 329   kcal/100g

Podobne przepisy