ganache do przykrycia ciasta

spraw, aby powłoka ciasta była idealna! To proste! Powiem szczerze, że nie lubię ciast mastyksowych, więc staram się ją ominąć. Chcę opowiedzieć o moim ulubionym kremie na czekoladowo-kremowej bazie, za jego pomocą możesz wyrównać nawet ultra-krzywe ciasto)) krem o gęstej, gęstej konsystencji, nie płynie, nie twardnieje chwilowo, co pozwala maksymalnie wygładzić powierzchnię produktu. Poza tym ten krem jest bardzo smaczny, koniecznie spróbuj!
LesiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 5 g
tłuszcze 52 % 45 g
węglowodany 43 % 37 g
563 kcal
IG: 3 / 0 / 97

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Czekoladę wkładamy do rondla, rozpuszczamy w łaźni wodnej (równie dobrze można ją stopić w kuchence mikrofalowej).

2. Włóż olej do miski, ubij mikserem, aż będzie puszysty.

3. Wlej skondensowane mleko do ubitego masła, ubij śmietanę.

4. Przesiej proszek kakaowy do skondensowanej masy śmietankowej, wymieszaj, ubij mikserem.

5. Do powstałego kremu Wprowadzamy rozpuszczoną czekoladę, wszystko dokładnie mieszamy(można ubić mikserem).

praca z takim kremem jest bardzo przyjemna!

pyszne ciasto dla Ciebie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g

Podobne przepisy