twaróg z matzoni

na śniadanie nie ma lepszego twarogu z domowym matzoni-spróbuj sam ! Odkąd nauczyłem się robić matzon, staram się znaleźć zastosowanie dla tego wspaniałego produktu. Więc dzisiaj gotuję na śniadanie twarożek z sosem z tego cudu sfermentowanego mleka i zapraszam do mojego stołu!
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 11 g
tłuszcze 24 % 6 g
węglowodany 32 % 8 g
131 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowali niezbędne produkty, wyciągnęli Matson z lodówki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Suszone morele przemyto pod bieżącą wodą i zalano wrzącą wodą na sekundę, wysuszono.Orzech został obrany ze skorupy i posiekany.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Twaróg rozbity z grudek

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Połączyliśmy wszystkie produkty razem i z przyjemnością spożyliśmy je na śniadanie!

jeśli nie jesteś zaangażowany w oddzielne odżywianie lub nie możesz jeść twarogu bez cukru, zawsze masz prawo go dodać do swojego gustu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Suszone morele - 215   kcal/100g
  • Uruk - 290   kcal/100g
  • Brzoskwinie suszone - 254   kcal/100g
  • Matzoni - 38   kcal/100g

Podobne przepisy