skład / składniki
metoda gotowania
proponuję bardzo smaczny i szybki przepis na deser.
do tego potrzebujemy bardzo niewielu produktów:
pokrój jabłko i dynię na kawałki (proporcje 1:1) możesz natychmiast posypać cukrem i włożyć do kuchenki mikrofalowej na pełną moc na 5 minut.. Wymieszaj i gotowe..
w razie potrzeby, jeśli nie wylałeś cukru od razu, możesz to zrobić teraz, posypać cukrem lub polać miodem.
alternatywnie możesz puree z dyni i podawać z dżemem.
inna opcja: w tym celu bierzemy lody, wkładamy je do miski i układamy na niej nasze schłodzone dynie z jabłkami.
wlej dowolny dżem na wierzch (mam zmielone maliny z cukrem). Dajemy trochę lodów do stopienia i traktujemy naszych domowników lub gości.
nawet ci, którzy nie lubią dyni, są zaskoczeni, że jej smak nie jest odczuwalny. . Dynia jest nasączona sokiem jabłkowym. Zmieszany z lodami nabiera boskiego smaku. Smacznego.
bardzo szybki, smaczny i pięknie wygląda.
moja rada dla Ciebie, kiedy gotujesz, a nawet po prostu podgrzewasz coś w kuchence mikrofalowej, włóż do niej szklankę wody. Zapobiegnie to parowaniu wilgoci z żywności.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Lody lody - 227 kcal/100g
- Lody kremowe - 165 kcal/100g
- Lody "popsicle" kremowe - 183 kcal/100g
- Lody waniliowe - 160 kcal/100g
- Lody waniliowo-czekoladowe - 140 kcal/100g
- Lody owocowe - 168 kcal/100g
- Lody mleczne - 126 kcal/100g
- Lody sufletowe - 116 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g