spaghetti jest szybkie i proste

pyszne i proste danie, które nigdy nie wyjdzie z mody. smak
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 11 g
tłuszcze 16 % 12 g
węglowodany 70 % 54 g
356 kcal
IG: 4 / 96 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

gotuj makaron w osolonej wodzie, aż będzie całkowicie ugotowany.
wlej oliwę z oliwek na patelnię. Pocieramy czosnek, kroimy natkę pietruszki. Rozgrzej patelnię, zdobądź czosnek, pietruszkę i makaron. Wszystko to wymieszaj i wyłącz gaz, gdy czosnek stanie się już ciemnozłoty.
rozłóż makaron na patelni i smaż wszystko przez 1-2 minuty. Następnie posyp startym serem.
smacznego:)
P. S.: możesz dodać smażony filet z kurczaka pokrojony w kostkę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g

Podobne przepisy