krem do ciasta z gotowanym skondensowanym mlekiem i masłem

pyszny i łatwy krem do ciasta, który każdy może zrobić. .
Krystyna MiliAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 4 g
tłuszcze 49 % 38 g
węglowodany 46 % 36 g
496 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Najpierw przygotuj składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Uwaga, masło powinno mieć temperaturę pokojową. Dodaj cukier do masła.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wszystko dobrze ubij mikserem, aż będzie gładkie. Dodaj skondensowane mleko do powstałej mieszanki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ponownie ubij wszystko, aż będzie gładkie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Krem do ciasta z gotowanego skondensowanego mleka jest gotowy. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g

Podobne przepisy