krem do ciasta z gotowanym skondensowanym mlekiem i masłem
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najpierw przygotuj składniki.
Krok 2:
Uwaga, masło powinno mieć temperaturę pokojową. Dodaj cukier do masła.
Krok 3:
Wszystko dobrze ubij mikserem, aż będzie gładkie. Dodaj skondensowane mleko do powstałej mieszanki.
Krok 4:
Ponownie ubij wszystko, aż będzie gładkie.
Krok 5:
Krem do ciasta z gotowanego skondensowanego mleka jest gotowy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g