skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę ze smażonym serem Adyghe i pomidorami? Przygotuj jedzenie. Każdy zrobi pomidory, najważniejsze jest to, że są smaczne. Wziąłem żółtą paprykę, aby była piękna w kolorach, ale zrobi to każdy inny kolor papryki. Podobnie jak sałatka z ziołami, weź to, co jeść.
Krok 2:
Umyj warzywa i zioła i dobrze wysusz. Przekrój pomidory koktajlowe na pół.
Krok 3:
Z papryki usuń łodygę i nasiona. Pokrój miąższ na małe kawałki.
Krok 4:
Drobno posiekaj koperek.
Krok 5:
Rozerwij liście sałaty rękami. Dlaczego rękami? Od kontaktu z metalem sałatka szybko utlenia się i więdnie, tracąc apetyczny wygląd.
Krok 6:
W salaterce połącz warzywa i zioła, sól, pieprz, dopraw oliwą z oliwek i wymieszaj. Zamiast oliwy z oliwek możesz użyć dowolnego warzywa.
Krok 7:
Pokrój ser Adyghe na talerze lub kostki.
Krok 8:
Obrany ząbek czosnku przełóż przez prasę.
Krok 9:
Na patelni rozgrzej masło na małym ogniu.
Krok 10:
Dodaj czosnek, przyprawy i smaż je przez 30 sekund. Dadzą swój smak, a olej stanie się pachnący.
Krok 11:
Umieść kawałki sera na patelni. Smaż je przez około 4 minuty z każdej strony, aż będą złotobrązowe. Połóż sałatkę na talerzu, a ser smażony na środku. Podawaj do stołu. Smacznego!
pomidory wybierz soczyste, ale gęste. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy.
sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (np.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Ser Adyghe - 240 kcal/100g
- Sałata Lodowa - 14 kcal/100g