Sałatka z grillowanym serem Adyghe i pomidorami

Oryginalna, piękna i nieporównywalnie pyszna sałatka! Sałatka ze smażonym serem Adyghe i pomidorami jest lekka, świeża, ale jednocześnie bardzo satysfakcjonująca. Grillowany ser w połączeniu z pomidorami ujawni swój smak nowymi jasnymi kolorami. Taką sałatkę można podać na świątecznym stole.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 5 g
tłuszcze 62 % 13 g
węglowodany 14 % 3 g
154 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę ze smażonym serem Adyghe i pomidorami? Przygotuj jedzenie. Każdy zrobi pomidory, najważniejsze jest to, że są smaczne. Wziąłem żółtą paprykę, aby była piękna w kolorach, ale zrobi to każdy inny kolor papryki. Podobnie jak sałatka z ziołami, weź to, co jeść.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj warzywa i zioła i dobrze wysusz. Przekrój pomidory koktajlowe na pół.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Z papryki usuń łodygę i nasiona. Pokrój miąższ na małe kawałki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj koperek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozerwij liście sałaty rękami. Dlaczego rękami? Od kontaktu z metalem sałatka szybko utlenia się i więdnie, tracąc apetyczny wygląd.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W salaterce połącz warzywa i zioła, sól, pieprz, dopraw oliwą z oliwek i wymieszaj. Zamiast oliwy z oliwek możesz użyć dowolnego warzywa.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój ser Adyghe na talerze lub kostki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Obrany ząbek czosnku przełóż przez prasę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Na patelni rozgrzej masło na małym ogniu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj czosnek, przyprawy i smaż je przez 30 sekund. Dadzą swój smak, a olej stanie się pachnący.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Umieść kawałki sera na patelni. Smaż je przez około 4 minuty z każdej strony, aż będą złotobrązowe. Połóż sałatkę na talerzu, a ser smażony na środku. Podawaj do stołu. Smacznego!

pomidory wybierz soczyste, ale gęste. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy.

sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (np.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Ser Adyghe - 240   kcal/100g
  • Sałata Lodowa - 14   kcal/100g

Podobne przepisy