herbata z kaliny

napój leczniczy i witaminowy ze zdrowych jesiennych jagód. Spróbuj! Kalina to jagoda o cennych właściwościach leczniczych. Na przykład świetnie radzi sobie z przeziębieniem! Rzeczywiście, w jego składzie jest dużo witaminy C. taka herbata jest również w stanie normalizować ciśnienie krwi, zwłaszcza jeśli pijesz ją regularnie. A poza tym herbata z kaliną jest również bardzo smaczna!
Arkadiusz i SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
1 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

1. Weź średnią gałązkę kaliny z jagodami, włóż ją do kubka.

2. Dobrze zetrzyj jagody.

3. Dodaj stewię do smaku (lub po prostu cukier 2 łyżeczki)

4. Zalać wrzącą wodą, wymieszać.

5. Pozostaw zawartość filiżanki na 5 minut.

herbata jest gotowa! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kalina - 26   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ekstrakt ze stewii w tabletkach - 0   kcal/100g

Podobne przepisy