Puff z jabłkami w jodełkę

szalenie zabawny sposób na zaprezentowanie ptysiu jabłkowego! Bardzo smaczne! Smak ciasta francuskiego i jabłek. Pyszne, proste ptysie z jabłkami.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 20 % 4 g
węglowodany 70 % 14 g
95 kcal
IG: 79 / 0 / 21

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
ciasto rozmrozić i rozwałkować, nadając prostokątny kształt (lepiej od razu rozwałkować na pergaminie). Pokrój i złóż ciasto jak na zdjęciu.



wypełnij wewnętrzny Trójkąt kawałkami jabłek (bez skórki i nasion). Posyp cukrem i cynamonem. Zamknij paskami ciasta.Posmaruj lekko ubitym żółtkiem. Ułóż losowo jagody porzeczki.

piec zgodnie z instrukcją testu.
posyp gotowy ptyś cukrem pudrem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Porzeczka czarna - 38   kcal/100g
  • Porzeczka czarna świeżo mrożona - 44   kcal/100g

Podobne przepisy