Puff z jabłkami w jodełkę
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
ciasto rozmrozić i rozwałkować, nadając prostokątny kształt (lepiej od razu rozwałkować na pergaminie). Pokrój i złóż ciasto jak na zdjęciu.
wypełnij wewnętrzny Trójkąt kawałkami jabłek (bez skórki i nasion). Posyp cukrem i cynamonem. Zamknij paskami ciasta.Posmaruj lekko ubitym żółtkiem. Ułóż losowo jagody porzeczki.
piec zgodnie z instrukcją testu.
posyp gotowy ptyś cukrem pudrem.
wypełnij wewnętrzny Trójkąt kawałkami jabłek (bez skórki i nasion). Posyp cukrem i cynamonem. Zamknij paskami ciasta.Posmaruj lekko ubitym żółtkiem. Ułóż losowo jagody porzeczki.
piec zgodnie z instrukcją testu.
posyp gotowy ptyś cukrem pudrem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Porzeczka czarna - 38 kcal/100g
- Porzeczka czarna świeżo mrożona - 44 kcal/100g