Sałatka Jesienny nastrój
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
rozłóż sałatkę warstwami:
ułożyć gotowaną wędzoną kiełbasę pokrojoną w paski, lekko docisnąć łyżką, posmarować majonezem. Posyp posiekaną natką pietruszki lekko doprawioną majonezem. Połóż pomidory pokrojone w półkole na wierzchu. Posmaruj majonezem czosnkowym (przez prasę).
pokrój bakłażana w plasterki, posyp solą i pozostaw na kilka minut, aby uwolnić sok. Następnie opłucz i usmaż z obu stron na oleju roślinnym. Połóż bakłażana na serwetce, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Umieść koła bakłażana w salaterce i lekko posmaruj majonezem (możesz z czosnkiem).
posyp serem startym na drobnej tarce i zrób kratkę majonezu. Udekoruj kawałkami orzechów włoskich, winogronami.
ułożyć gotowaną wędzoną kiełbasę pokrojoną w paski, lekko docisnąć łyżką, posmarować majonezem. Posyp posiekaną natką pietruszki lekko doprawioną majonezem. Połóż pomidory pokrojone w półkole na wierzchu. Posmaruj majonezem czosnkowym (przez prasę).
pokrój bakłażana w plasterki, posyp solą i pozostaw na kilka minut, aby uwolnić sok. Następnie opłucz i usmaż z obu stron na oleju roślinnym. Połóż bakłażana na serwetce, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Umieść koła bakłażana w salaterce i lekko posmaruj majonezem (możesz z czosnkiem).
posyp serem startym na drobnej tarce i zrób kratkę majonezu. Udekoruj kawałkami orzechów włoskich, winogronami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lamber" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa"doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g