budyń hawajski
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
zagotuj mleko, dodaj cukier i ryż. Po 15-20 minutach od rozpoczęcia gotowania dodaj wanilinę.
ugotuj pudding ryżowy i odstaw na bok, aż ryż całkowicie wchłonie płyn.
pomarańcza, obierz mandarynki, podziel na plasterki.
jabłko ma rdzeń.
pokrój owoce w kostkę.
zagotuj syrop, włóż tam pokrojone owoce, gotuj przez 3-4 minuty. Połóż na talerzu.
banany obrać, pokroić ukośnie, gotować w syropie przez 2 minuty. Połóż na talerzu.
wyjmij wiśnie z kompotu, usuń pestki i pokrój jagody w kostkę. Gotuj w syropie przez 2 minuty. Połóż jagody na talerzu.
syrop trochę odparować. Umieść łyżkę dowolnego dżemu. Dobrze wymieszaj.
połóż budyń na talerzu. Na wierzchu budyniu ułóż owoce (pomarańcza, mandarynki, jabłko, wiśnia) tak, aby budyń z powodu owoców nie był widoczny.
połóż banana na krawędzi talerza.
skrop budyń syropem i natychmiast podawaj.
ugotuj pudding ryżowy i odstaw na bok, aż ryż całkowicie wchłonie płyn.
pomarańcza, obierz mandarynki, podziel na plasterki.
jabłko ma rdzeń.
pokrój owoce w kostkę.
zagotuj syrop, włóż tam pokrojone owoce, gotuj przez 3-4 minuty. Połóż na talerzu.
banany obrać, pokroić ukośnie, gotować w syropie przez 2 minuty. Połóż na talerzu.
wyjmij wiśnie z kompotu, usuń pestki i pokrój jagody w kostkę. Gotuj w syropie przez 2 minuty. Połóż jagody na talerzu.
syrop trochę odparować. Umieść łyżkę dowolnego dżemu. Dobrze wymieszaj.
połóż budyń na talerzu. Na wierzchu budyniu ułóż owoce (pomarańcza, mandarynki, jabłko, wiśnia) tak, aby budyń z powodu owoców nie był widoczny.
połóż banana na krawędzi talerza.
skrop budyń syropem i natychmiast podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Mandarynki - 33 kcal/100g
- Mandarynki w puszkach - 40 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Dżem dowolny - 271 kcal/100g