skład / składniki
metoda gotowania
jeśli wcześniej, aby spróbować domowego wytrawnego wina z winogron, trzeba było jechać gdzieś na południe, to wraz z rozwojem technologii rolniczej takie winogrona można uprawiać u nas. W związku z tym wino można przygotować we własnej kuchni. Takie kulinarne przepisy na gotowanie Win nie wstrząsają cukrem, ponieważ o wytrawności wina decyduje obecność cukru. Nie dodajemy cukru z zewnątrz, a ten, który był w jagodach, prawie całkowicie przenosi się do alkoholu.
umyj winogrona, usuń zgniłe i uszkodzone. Teraz przebijamy je przez durszlak nad wiadrem. Powstały sok wlewa się do 10-litrowej butelki i umieszcza w ciepłym zakątku na kilka dni, tj. aż miąższ z jagód wzrośnie. Tutaj odcedzamy i spuszczamy nasze wino do czystej butelki. Zainstaluj migawkę wody. Aby to zrobić, pomiń gumowy wąż w pokrywie butelki i opuść jego koniec do słoika z wodą. Tutaj bardzo ważne jest, aby tlen nie dostał się do butelki. Gdy sok stanie się przezroczysty, wino jest gotowe. Teraz jest ponownie wlewany do butelek i przechowywany w piwnicy. Jeśli uważasz, że wino okazało się zbyt suche-dodaj cukier, na każdy litr soku - 100 gramów. Sahara.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Winogrona - 65 kcal/100g