Wieprzowina pieczona w kuchence mikrofalowej
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Osusz otrzewną wieprzową, nacinaj skórę, aby podczas pieczenia wydostał się nadmiar tłuszczu.
2. Przez 2 minuty podgrzej szklaną patelnię w kuchence mikrofalowej.
3. Połóż otrzewną skórą do dołu na gorącej szklanej patelni i mikrofaluj przez 12 minut w trybie grill+kuchenka mikrofalowa.
4. Po 12 minutach Odwróć mięso i gotuj przez kolejne 12 minut w tym samym trybie.
5. Posyp gotowe mięso grubą solą i świeżo zmielonym pieprzem i odstaw przed krojeniem na 10 minut. Jeśli w domu jest zimno, przykryj mięso folią.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g