Wieprzowina pieczona w kuchence mikrofalowej

Po prostu upieczony kawałek mięsa to najbardziej naturalny nie tylko męski posiłek. Piecz otrzewną wieprzową w kuchence mikrofalowej, a zobaczysz, że jest to nie tylko świetny gorący dodatek do tłuczonych ziemniaków, ale także cudowna para do kromki chleba i liścia sałaty na zimno. Uwaga! Potrzebujesz kuchenki mikrofalowej z konwekcją i grillem. I szklana patelnia.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 16 g
tłuszcze 58 % 22 g
węglowodany 0 % 0 g
259 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

1. Osusz otrzewną wieprzową, nacinaj skórę, aby podczas pieczenia wydostał się nadmiar tłuszczu.
2. Przez 2 minuty podgrzej szklaną patelnię w kuchence mikrofalowej.
3. Połóż otrzewną skórą do dołu na gorącej szklanej patelni i mikrofaluj przez 12 minut w trybie grill+kuchenka mikrofalowa.
4. Po 12 minutach Odwróć mięso i gotuj przez kolejne 12 minut w tym samym trybie.
5. Posyp gotowe mięso grubą solą i świeżo zmielonym pieprzem i odstaw przed krojeniem na 10 minut. Jeśli w domu jest zimno, przykryj mięso folią.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy