skład / składniki
metoda gotowania
zauważyłem już, że wszystkie przepisy na domowe wino są do siebie bardzo podobne. Technologia produkcji praktycznie się nie różni, po prostu zmienia się w zależności od pierwotnego smaku surowców do produkcji wina.
Irga to jagoda bardzo podobna do porzeczki o słodko słodkim smaku.
Tak więc proces produkcji wina rozpoczyna się od ugotowania syropu cukrowego z wody i cukru.
taki syrop gotuje się przez około kwadrans do umiarkowanej gęstości.
następnie jagody irgi są wyciskane do soku.
powstały sok miesza się z syropem cukrowym i umieszcza w przygotowanym pojemniku (najczęściej używa się szklanej butelki lub słoika).
zamknij butelkę z sokiem za pomocą zamka wodnego.
gdy mieszanina nabierze jasnego odcienia, wlej ją do innej butelki lub słoika.
wino irgi będzie w pełni gotowe dopiero za trzy miesiące.
następnie możesz butelkować napój i przechowywać go w chłodnym miejscu.
wino jest czerwone z fioletowym odcieniem. Ma cierpki smak i bardzo przyjemny aromat.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sok - 36 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g