domowe wino irgi

niezwykły smak i aromat da ci poczucie spokoju i spokoju. Łatwość przygotowania Innym rodzajem domowych napojów jest wino irgi.
LiliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 28 g
109 kcal
IG: 11 / 0 / 89

metoda gotowania

Czas gotowania: 45 D 12 h 15 min

zauważyłem już, że wszystkie przepisy na domowe wino są do siebie bardzo podobne. Technologia produkcji praktycznie się nie różni, po prostu zmienia się w zależności od pierwotnego smaku surowców do produkcji wina.
Irga to jagoda bardzo podobna do porzeczki o słodko słodkim smaku.
Tak więc proces produkcji wina rozpoczyna się od ugotowania syropu cukrowego z wody i cukru.
taki syrop gotuje się przez około kwadrans do umiarkowanej gęstości.
następnie jagody irgi są wyciskane do soku.
powstały sok miesza się z syropem cukrowym i umieszcza w przygotowanym pojemniku (najczęściej używa się szklanej butelki lub słoika).
zamknij butelkę z sokiem za pomocą zamka wodnego.
gdy mieszanina nabierze jasnego odcienia, wlej ją do innej butelki lub słoika.
wino irgi będzie w pełni gotowe dopiero za trzy miesiące.
następnie możesz butelkować napój i przechowywać go w chłodnym miejscu.
wino jest czerwone z fioletowym odcieniem. Ma cierpki smak i bardzo przyjemny aromat.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sok - 36   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy