skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki. Na początek potrzebujemy tylko malin i alkoholu, ale potrzebujemy cukru, wody i cytryny dopiero po 10 dniach, po rozpoczęciu gotowania.
Krok 2:
Bierzemy malinkę i wysyłamy ją do gąszczu blendera, nie ma blendera, nie ma znaczenia, bierzemy zwykły tłuczek do ziemniaków.
Krok 3:
Zmiel maliny na puree.
Krok 4:
Dodaj alkohol, wymieszaj.
Krok 5:
Wlej powstałą mieszaninę do czystej, suchej butelki i zapomnij o niej przez 10 dni. Przechowuj butelkę z zawartością w ciemnym, chłodnym miejscu.
Krok 6:
Po 10 dniach bierzemy cukier i wodę i gotujemy syrop. Doprowadź mieszaninę do wrzenia, na początku gotowania aktywnie wymieszaj, aby cukier całkowicie się rozpuścił i gotuj syrop przez 5 minut. Następnie pozwól mu całkowicie ostygnąć.
Krok 7:
Dodaj sok z połowy lub całej cytryny do schłodzonego syropu, skup się na swoim smaku. I dodaj do butelki z alkoholem i malinami. I ponownie wysyłamy butelkę do ciemnego, chłodnego miejsca przez 16 dni, codziennie wyjmujemy butelkę i organizujemy jej mały wstrząs.
Krok 8:
Po 16 dniach wyjmujemy nasz alkohol.
Krok 9:
I przefiltruj go przez drobne sito + gazę w kilku warstwach. Powstały oczyszczony Likier wlewa się do czystej butelki. To wszystko alkohol jest gotowy. Przechowywać w chłodnym miejscu.
Krok 10:
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Alkohol - 221 kcal/100g