skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ugniataj marcepan z cukrem pudrem do wymaganej elastyczności.
Krok 2:
Podziel na dwie części. Będą to liście i jagody do dekoracji.
Krok 3:
Wymieszaj jedną część z czerwonym barwnikiem i ugniataj, aż uzyska jednolity kolor.
Krok 4:
Drugi z Zielonym barwnikiem i tak samo ugniataj. Dodaj barwnik kropla po kropli. Jeśli kolor nagle okaże się jaśniejszy niż to konieczne, dodaj proszek do marcepanu.
Krok 5:
Z czerwonego marcepanu uformuj jagody. Użyj patyka, aby nałożyć wzór w postaci pestek truskawek.
Krok 6:
Zwiń kawałek zielonego marcepanu w tortillę.
Krok 7:
Specjalne kształty do cięcia sprawiają, że płatki i liście.
Krok 8:
Przyklej płatki do jagód i odłóż wszystko na bok. Jeśli nie masz specjalnych form do cięcia, wszystko to można zrobić nożem, a wzór na liściach nałożyć patyczkiem.
Krok 9:
Ułóż ciastka biszkoptowe jeden na drugim, obficie namaszczając je kremem maślanym.
Krok 10:
Na wierzch posmaruj kremem i użyj mokrej szpatułki, aby wyrównać krem. Jednocześnie ciepły krem wyrównuje się lepiej niż schłodzony.
Krok 11:
Najpierw musisz przygotować wycięty obraz Luntika.
Krok 12:
Dołącz zdjęcie do ciasta i zakreśl kontur wykałaczką, zaznaczając szczegóły obrazu tak bardzo, jak to możliwe.
Krok 13:
Z rozpuszczoną czekoladą narysuj obraz wzdłuż konturu.
Krok 14:
Przygotuj jasnoróżowy krem i nałóż go w miejscach, w których jest potrzebny.
Krok 15:
Teraz we właściwych miejscach nałóż Ciemnoróżowy krem. Miej pod ręką kolorowy obraz Luntika, aby sprawdzić, gdzie ma jaki kolor.
Krok 16:
Narysuj nos i źrenice.
Krok 17:
Pomaluj usta czerwonym barwnikiem.
Krok 18:
Za pomocą dyszy &039;gwiazdka&039; z boku ciasta nałóż zielony krem wężem.
Krok 19:
Za pomocą dyszy &039;trawa&039; pociągnij trawę u podstawy ciasta tym samym zielonym kremem.
Krok 20:
W ten sam sposób nałóż krem na zewnętrzny rząd ziół na wierzch ciasta.
Krok 21:
I podobnie nałóż wewnętrzne rzędy trawy na wierzch ciasta.
Krok 22:
Ułóż wcześniej przygotowane ozdoby z jagód i liści. Posyp trawkę kolorowymi jadalnymi konfetti, udekoruj jadalnymi dekoracjami kwiatami i motylami. Teraz ciasto jest gotowe do podania na świątecznym stole! Wesołych Świąt i smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Marcepan - 479 kcal/100g
- Ciastka biszkoptowe - 258 kcal/100g
- Kremowy - 226 kcal/100g
- Budyń - 212 kcal/100g