Nalewka z agrestu

pachnąca i bardzo smaczna nalewka świetnie sprawdzi się na stole! Nalewka z agrestu zachwyci Twoich gości, często mnie ratowała))
TaniaSiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 37 g
222 kcal
IG: 11 / 0 / 89

metoda gotowania

Czas gotowania: 45 D 12 h 15 min
wlej określoną ilość jagód agrestu do dużego (3 litry) słoika. Wlej 4 szklanki cukru. Wódka idzie do trzeciej kolejki. Ilość dwóch ostatnich składników jest w rzeczywistości Dowolna.& nbsp;włóż tyle, ile chcesz, ale nie mniej niż szklankę.

zamykamy słoiki pokrywkami i trzymamy przez sześć miesięcy bezpiecznie osłonięte przed słońcem. Po prostu nie zapomnij o swoim nalewce i trzymaj ją. Sygnałem gotowości będzie zgromadzony na dnie osad. Odciągamy sfermentowany płyn, oddzielając go od jagód. Nalewamy powstały napój o aromacie i smaku agrestu do wysterylizowanych butelek. Zamykamy butelki, dodajemy do naszych zapasów.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Agrest - 43   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy