nalewka z agrestu
skład / składniki
15
porcje:
metoda gotowania
wlej określoną ilość jagód agrestu do dużego (3 litry) słoika. Wlej 4 szklanki cukru. Wódka idzie do trzeciej kolejki. Ilość dwóch ostatnich składników jest w rzeczywistości Dowolna.& nbsp;włóż tyle, ile chcesz, ale nie mniej niż szklankę.
zamykamy słoiki pokrywkami i trzymamy przez sześć miesięcy bezpiecznie osłonięte przed słońcem. Po prostu nie zapomnij o swoim nalewce i trzymaj ją. Sygnałem gotowości będzie zgromadzony na dnie osad. Odciągamy sfermentowany płyn, oddzielając go od jagód. Nalewamy powstały napój o aromacie i smaku agrestu do wysterylizowanych butelek. Zamykamy butelki, dodajemy do naszych zapasów.
zamykamy słoiki pokrywkami i trzymamy przez sześć miesięcy bezpiecznie osłonięte przed słońcem. Po prostu nie zapomnij o swoim nalewce i trzymaj ją. Sygnałem gotowości będzie zgromadzony na dnie osad. Odciągamy sfermentowany płyn, oddzielając go od jagód. Nalewamy powstały napój o aromacie i smaku agrestu do wysterylizowanych butelek. Zamykamy butelki, dodajemy do naszych zapasów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Agrest - 43 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g